torsdag den 20. juni 2013

Hæklet babytæppe i puffstitches

Hæklet babytæppe i puffstitches

For 1 år siden sad jeg i en sofa og ventede og ventede og ventede.
Og mens jeg ventede hæklede jeg det fineste tæppe til ham den lille fyr, jeg ventede på.

Her får du opskriften på babytæppet i puffstitches

Teknikken tager kun et øjeblik at lære, men når først den sidder i fingrene er der ingen vej tilbage :-)
Maskerne bliver store, puffede og bløde - helt perfekt at svøbe om den lille, fede baby da han endelig ankom!

Babytæppe med store, bløde masker

Jeg lærte teknikken ved at kigge på dette klip fra youtube
Men der findes også sindsygt mange dygtige bloggere derude, som har lagt fremragende tutorials ud - fx denne vejledning fra The Puk Project


How to; puffstitchesGarn: Silke/Uld-blanding fra Garnudsalg.dk - samt Alba fra BC Garn
Nål: Tæppet hækles på nål nr. 5 eller 5,5
Forbrug: Til mit tæppe har jeg brugt 450 g af den hvide uld/silke, samt 1 nøgle Alba
Mål: Tæppet måler ca 70 x 100 cm


 • Slå 55 m op
 • Hækl puffstitches som i beskrivelserne ovenover - vend med 3 luftmasker.
 • Hækl række på række, indtil du har 90 rækker i alt.
 • Luk den sidste maske af, og hæft alle enderne.
 • Hækl en omgang puffstitches i kanten hele vejen rundt - brug gerne en lækker kontrastfarveHæklet tæppe, lige til at svøbe om en lille tyk baby


Maskerne vender modsat på de skiftende rækker, det danner et fint mønskerGod fornøjelse med dit tæppe, jeg håber opskriften er til at forstå!
- hvis du får lyst til at vise noget af det frem , som du får lavet, så er du altid mere end velkommen til at lægge et billede ud på min facebookside, til inspiration for os andre (og selvfølgelig for at stille min vilde nysgerrighed ;-)


22 kommentarer:

 1. rigtig flot. Får helt lyst til at hækle og tror at det er en opskrift selv jeg kan finde ud af ;-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det smukt. Har lovet at lave et babytæppe, og tror lige at dit er sagen :-)

  SvarSlet
 3. Tusind tak :) den er lige føjet til want to do listen

  SvarSlet
 4. Ih hvor ser det fint ud! Jeg er nybegynder, men synes det ser overkommeligt ud. Dog har jeg lige 2 spørgsmål:

  1) Hvor mange "løkker" lavede du før du trak den igennem? På tegningen ovenover er der 6, men i videoen (Crochet geek) hun 9 løkker.

  2) Når du har lavet en puff stitch, går du så direkte ned i næste luftmaske, eller springer du en over, eller? I The Puk Project springer hun en maske over, så der kommer mellemrum - men ser ikke umiddelbart ud til at du har mellemrum?

  Hilsen Tanja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tanja - ih, det glæder mig at du har mod på at kaste dig ud i et hækleeksperiment :-)

   Jeg er klar over, at de to teknikker jeg linker til gør det lidt forskelligt.
   Jeg skal prøve om jeg kan forklare dig med ord, hvordan jeg gør:

   Når jeg har slået den første lange tråd af luftmasker op og vender, så hækler jeg puffmaskerne i hver anden luftmaske. Når jeg så vender igen, og skal bygge den næste (og den næste og den næste) række ovenpå hækler jeg puffmaskerne i de mellemrum der er opstået mellem puffmaskerne på forrige række.

   Jeg laver masker med 7 løkker på, inden jeg trækker tråden gennem dem allesammen.

   Giver det mening? Ellers skal jeg gerne lave et billed-indlæg, som viser dig hvordan?
   Kh Trine

   Slet
  2. Hej.

   Man "lukker" puff-masken med en luftmaske - laver du så endnu en luftmaske inden den næste puff-maske??

   Slet
 5. Nej det giver perfekt mening! Er også sådan hun gør i The Puk Project - udfylder hver anden, og så hækler i mellemrummet i hver anden række.

  Mange tak for svar! :)

  SvarSlet
 6. Super flot tæppe og god blog :-) ville man kunne bruge alpaca uld (guanaco fra garn.dk) i stedet for det silke/uld du bruger? I guanaco er der 100 gr pr bundt, tror du stadig jeg ville skulle bruge 450 gr? Håber du kan hjælpe :-)

  Mvh Beinta

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Beinta - tak skal du have :-)
   Jeg tror umiddelbart godt at du kan bruge Guanaco (hvor ser den i øvrigt megalækker ud?!)
   Det er jo altid en anden udregning man skal gøre, når det er et helt andet garn man bruger til opskriften.

   Jeg kan ikke lige på stående fod huske løbelængden på den silke/uld jeg har brugt, umiddelbart tror jeg dit garn er lidt tykkere end mit.
   Det betyder, at du nok skal lave puffmaskerne med 5 løkker i stedet for de 7, som jeg har gjort.

   Jeg tror at du på den måde får det samme puffede resultat med den næsten samme mængde garn.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 7. Tak for dit svar :-)
  Jeg har ikke købt noget garn endnu, men det ser jo nemlig super lækkert ud :-) Grunden til jeg overvejede Guanaco er egentlig fordi jeg havde problemer med at finde ud af helt hvilket uld/silke garn du havde brugt på garn.dk :-) Kan du evt huske navnet på garnet du brugte, for er ikke så rutineret til hækling, at jeg kan udtænke alternative lønninger, skulle det ende med at blive helt anderledes end forventet..
  Tak på forhånd, Mvh Beinta

  SvarSlet
 8. Hej :)
  Jeg er gået i krig med dit flotte baby tæppe, men jeg kan ikke få de 55 m til at passe med at tæppet bliver 70 cm langt. Hvordan er løbelængden på dit hvide garn, og er det en alm. 5/5,5 mm nål du har hæklet det i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Halløj

   Jeg kender desværre ikke løbelængden på det hvide garn - det er fra www.garnudsalg.dk, og ikke noget han fører længere, så jeg kan ikke slå det op, desværre.

   Men - hvis de 55 m ikke passer med at blive 70 cm bredt - så kan du jo sagtens slå flere masker op, så det får den bredde du gerne vil have.
   I princippet kan du jo sådan set gøre det lige præcis så bredt som du ønsker dig, bare du slår masker nok op :-)

   Slet
  2. Mange tak for svaret :) Jeg kan ikke rigtigt få mine puffstitches til at blive lige så "puffede" som dine. Men jeg prøver at slå flere masker op, og må prøve at lave puffstitches meget større :)

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Hej

  Jeg skal i gang med tæppet i morgen...
  Er spændt på at komme i gang - er dog lidt forvirret over starten...
  Når jeg har lavet de 55 luftmasker... hvad gør jeg så... på tegningen ser det ud til at jeg skal ind i luftmaske nr. 8... kan det passe... har kigget video og anden vejledning, men synes det er lidt svært nu de hækler rundt, og jeg skal handle ligeud...

  Mvh Katrine...

  SvarSlet
 11. Hej
  Jeg er helt nybegynder og har kastet mig ud i det her tæppe og det går også okay - men er meget i tvivl når jeg skal vende - det går fint når jeg skal vende med 3 - men hvad gør du når du vender første gang, altså efter første række. Har prøvet med en "double crochet" (set i en video) - men tænker det kommer til at give mig problemer når kanten skal på? Vil du eventuelt prøve at forklare hvordan du vender? På forhånd tak.
  Mvh Mia Maia

  SvarSlet
 12. Tak for den fine opskrift! Til stor inspiration!
  Jeg har netop færdiggjort mit eget tæppe og lagt billeder ud af det på min (nyopstartede) blog, naturligvis med et link til din opskrift :) Håber det er okay med dig, ellers må du sige til! :)

  /Randi

  SvarSlet
 13. Hej..
  Helt fantastisk sødt tæppe du har hæklet.. Kan du sige præcis hvilken garn det er du har brugt - har søgt lidt rundt på garnudsalg.dk men er usikker på præcis hvilken garn det er du har brugt - og vil meget gerne prøve med den samme som du (det ser SÅ flot og "puffet" ud.. //Tina

  SvarSlet
 14. Hej
  Det er så fint det tæppe, og jeg tror jeg bliver nødt til at kaste mig uf i projektet :) Jeg har dog flere gange øvet mig i de puff stiches og jeg synes de driller.. Kan du huske om du brugte en hæklenål som var større end det der var anbefalet på garnnøglen? Og skal man hækle meget løst for at det bliver mest lækkert? Vil jo gerne have et lige så lækkert og puffet tæppe som dit :D
  Venligst Trine

  SvarSlet
 15. Jeg har også lige et par spørgsmål :-) efter at have slået det ønskede antal luftmasker op, laver du så tre ekstra (dvs. laver det første puff stitch i 4. Maske fra nålen) Andet spørgsmål er om du laver en ekstra luftmaske mellem hver stitch, udover den du låser stinget med..

  SvarSlet
 16. Hej Trine:)
  Jeg er vild med tæppet! Det bliver mit næste projekt:)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...